Over MomS

Het project ‘MomS - MOeders Met kind geboren uit Seksueel geweld’ is uitgevoerd door onderzoekers en klinisch psychologen binnen het Psychotraumacentrum Zuid Nederland van Reinier van Arkel in samenwerking met het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen. De hoofdonderzoeker van dit project is Elisa van Ee. Verder bestaat het projectteam uit Adriana Jasperse, Julia Bala, Yvonne Montfoort en Eline Meuleman.

Wie zijn wij?

Elisa van Ee is bijzonder hoogleraar ‘Developmental Psychotraumatology’ aan de Radboud Universiteit en daarnaast klinisch psycholoog en wetenschappelijk hoofd van de onderzoekslijn ‘Trauma en Herstel’ bij het Psychotraumacentrum Zuid Nederland van Reinier van Arkel.

Adriana Jasperse werkte als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en systeemtherapeut bij ARQ, Nationaal Psychotrauma Centrum. Ze is momenteel werkzaam voor Psychotraumacentrum Zuid Nederland van Reinier van Arkel, binnen het project MomS.

Julia Bala werkte als klinisch psycholoog, kinder- en jeugd psycholoog en psychotherapeut bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Als psycholoog, zelfstandig consultant is ze verbonden aan het Psychotraumacentrum Zuid Nederland van Reinier van Arkel binnen het MomS-project.

Yvonne Montfoort werkt als klinisch psycholoog, psychotherapeut, zorgprogrammaleider bij het Psychotraumacentrum Zuid Nederland en als praktijkopleider bij Reinier van Arkel.

Eline Meuleman is junior onderzoeker bij het Psychotraumacentrum Zuid Nederland van Reinier van Arkel. Ze volgt de onderzoeksmaster ‘Behavioural Science’ aan de Radboud Universiteit, na het afronden van zowel de bacheloropleidingen Psychologie als Bestuurskunde.

Project MomS

Het project valt binnen de onderzoekslijn ‘Trauma en Herstel’ en richt zich op het ontwikkelen en versterken van de preventieve zorg voor moeders met een kind geboren uit seksueel geweld. Het doel van dit project is om moeder-kind relatieproblematiek te voorkomen en om bij ernstige problematiek sneller naar passende zorg te geleiden.

Mogelijk gemaakt door

Wij danken de volgende mensen voor hun persoonlijke bijdrage aan dit project:

Anke Meijer, illustrator ‘het sprookje van de steen en de bloem’

Irma Hein, kinder- en jeugdpsychiater en onderzoeker

Lieve van Stigt, actrice

Stephen Gyllenhaal en Kathleen Mann Gyllenhaal, In Utero
De volledige documentaire is te zien op https://www.inuterofilm.com/instant_access_home en kan gezien worden met 30% korting bij het gebruik van de code INUTERO20  

Marleen Noordergraaf, actrice en voice-over

Victor Kouratovsky, klinisch psycholoog en kinder- en jeugdpsycholoog Specialist NIP

Wilco van Beek, ambulant specialistisch hulpverlener

De moeders en ervaringsdeskundigen die bijdroegen aan dit project

Dit project werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS), Radboud Universiteit en Stichting Reinier van Arkel. 

 Logo SASS
Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving

logo Radboud Universiteit
Behavioural Science Institute - Radboud Universiteit

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen | Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving (rcsw.nl)

Logo Reinier van Arkel
Stichting Reinier van Arkel